Bewust Leiderschap Magazine editie 7 september
In dit nummer:
- Rien en Celeste over orkanen, vulkanen en aardbevingen
- Organisatie adviseur next level
- Feuilleton afl. 7, de weg van niets naar nergens
- Visie op politiek: Hij is gewoon een beetje traag
- Column: De auto paradox
- Het Netwerk Bewust Leiderschap
Over orkanen, vulkanen en aardbevingen
Het natuurgeweld van de afgelopen periode heeft de mensheid flink doen schudden.
Het roept vragen op of dit te maken heeft met klimaatveranderingen. Weer anderen vragen zich af of er een relatie is met ons menselijk gedrag.
Weermannen, klimaatexperts en media hebben er allemaal hun eigen mening over. Dat we eigenlijk geen idee hebben hoe het werkt, bleek tijdens de eerste orkaan Irma.
Tot op het laatste moment was het niet te voorspellen of de orkaan langs de westkust of langs de oostkust van Florida zou trekken.
Dus voor de beleving: de beweging van een orkaan zo groot als Frankrijk, met de snelheid van een trage fiets kunnen we niet voorspellen.
Daar zit je dan als weerman met al je wetenschappelijke knowhow 🙁
Troost je met de gedachte dat het klimaat in de zesde dimensie haar vorm krijgt. Dus het zal nog wel even duren voor we de bewegingen van de aarde kunnen begrijpen.
Een relatie met ons menselijk gedrag? Lijkt me logisch. Hoe? Dat puzzel je zelf maar uit.
In elk geval wensen we je daarbij veel plezier en wijsheid.
Celeste en Rien
Organisatie adviseur next level
Met een ongekende passie en een dijk van een opleiding staat hij aan het roer van grote veranderingstrajecten.
Niet alleen rationeel een topper, maar ook een meester op het gebied van menselijk gedrag.
Verwonderd lijkt hij naar zijn klanten te kijken. Hij begrijpt hun weerstand, die had hij zelf ook. Maar ziet dan niemand het onbenutte potentieel?
Zijn klanten zijn enthousiast, zijn team vindt hem inspirerend, maar iets in hem knaagt.
Er is nog zoveel meer mogelijk. Hoe leuk zou het zijn om ook dit extra stuk in organisaties aan te spreken.
Hij koestert zijn klanten die voorzichtig een stap verder durven te gaan. Hij sleutelt aan zijn werkwijzen om ze nog toegankelijker te maken.
En tegelijkertijd is hij er zich van bewust dat ‘het is zoals het is’. Dingen hebben hun tijd nodig. Het is de prijs van bewegen in de voorhoede.
Wil je meer weten over deze bewuste leider?
http://www.consciente.nl/.
Aflevering 7 van ons feuilleton
De weg van niets naar nergens
Genève
Aangemoedigd door het bezoek aan zijn vriend in Beirut, kruipt Orell achter de computer in zijn geheime appartement. De ruimte bevindt zich op de zestiende verdieping van een luxe zakenpand in Genève. Afgeschermd met een stalen deur, een dubbele geluidsisolatie en geblindeerde ramen bevindt hij zich hier in het hart van zijn activiteiten. Een ruimte die alleen voor hem toegankelijk is, via een geheime deur in het naastgelegen appartement, wat ook in zijn bezit is.
Stap voor stap doorloopt hij de procedures die nodig zijn om toegang te krijgen tot het geheime netwerk, dat schuil gaat achter het grote world-wide-web. De machtigste structuur op aarde, die slechts toegankelijk is voor een kleine selecte groep. Vanuit deze plek heeft hij zicht op alle webservers die zich op de planeet en in de ruimte bevinden. En bovendien, kan hij zich, zonder enige restrictie, inmengen in elke mutatie die daar plaatsvindt. Zonder ooit te worden waargenomen. Alsof hij vanuit een hogere dimensie toegang heeft tot het internet.
Hij opent een server die zich bevindt op een satelliet rond de aarde. Van daaruit verschaft hij zich toegang tot het monitoringsysteem van de financiële stromen. Rustig opent hij de routines die de wisselkoers tussen de echte goudvoorraad en de internationale valuta’s bepalen. Hij klikt op het algoritme dat de besturing van de Euro regelt en zet de parameter voor automatische interventie uit.
Eindelijk is het dan zover, denkt hij bij zichzelf. Met een glimlach staat hij op om zichzelf een glas champagne in te schenken, speciaal bewaard voor deze gelegenheid. Op dat moment gaat er een daverende schok door het gebouw. Hij voelt, hoe als bij een aardbeving de hele flat in beweging komt.
Met een tevreden blik kijkt Chaya, vanuit haar Zwitserse bunker, naar de beelden van een flat die als een kaartenhuis verdieping na verdieping in elkaar zakt. Als het tijd is om te gaan, is het tijd om te gaan denkt ze bij zichzelf. Target geëlimineerd, bericht ze haar leidinggevende.
Wie kiest voor het ontwikkelen van Bewust Leiderschap kiest voor
Professionele programma’s vanuit Utrecht en Groningen
Visie op politiek:
Hij is gewoon een beetje traag
27 september
Hij is gewoon een beetje traag
Wie deze week het interview met Angela Merkel zag, kon een grote smile waarschijnlijk niet onderdrukken.
Onze Mark, werd op zijn plek gezet omdat zijn kabinetsformatie maar niet op schiet.
Dat neemt niet weg dat ook Angela haar ‘borst nog wel nat kan maken’. Het uitsluiten van democratisch verkozen partijen, wat ook in Duitsland de gewoonste zaak lijkt te zijn, werkt nogal vertragend.
Doe daar nog een schepje Macron bovenop, en voor je het weet hebben we een Europese minister van financiën.
Het lijkt erop dat de democratische grondvesten van Europa flink onder druk staan.
Met als klap op de vuurpijl de troonrede show van Prinsjesdag. Zakelijk zouden we zeggen dat Mark niet op tijd heeft kunnen ‘leveren’.
En zo schrijft het politieke theater act naar act, zonder dat er veel verandert.
Column: De auto paradox
28 september
Dit weekend reed ik met de auto terug van onze training in Zuid Frankrijk. Meer dan drieduizend kilometers had ik al rond gereden op de Europese wegen. En zo hobbelde ik, rustig luisterend naar een leuk verhaal, over de grote weg.
Totdat ik bij de Nederlandse grens aankwam. Het eerste wat opviel, was de enorme rij camera’s direct na de grens. Blijkbaar wordt iedereen die ons land inrijdt gefilmd. Dit had ik bij geen enkele andere grensovergang gezien. Hoezo privacy wetgeving?
Maar toen begon het pas echt. De weg ging van drie banen terug naar twee banen. De gemiddelde snelheid ging van 130km naar 150km per uur en de afstand tussen auto’s werd zo klein, dat je de ademhaling van degene achter je in de nek kon voelen. Ik vroeg me nog even af of ik wellicht op het circuit van Francorchamps was beland.
Het meest gevaarlijke tracé, van deze lange reis, lag blijkbaar in mijn eigen land. Dit ging zo een tijdje door totdat alles vol op de rem ging. De snelweg was afgesloten voor onderhoud. In een eindeloos lange file perste het verkeer zich over een kleine Limburgse binnenweg. Om, zodra het kon natuurlijk weer vol in de versnelling te gaan, tot Groningen aan toe.
Het doet een mens zich afvragen of al die camera’s boven de weg er nu zijn om ons rijgedrag te bewaken, om ervoor te zorgen dat er zich geen onbevoegde racers mengen op het circuit of dat het een RTL crew is die opnames maakt voor de Nederlandse versie van Top Gear.
Evenzo lijkt het erop dat de Nederlandse automobilist automatisch een soort symbiotische verbinding met zijn voertuig aangaat, op het moment dat hij/zij het voertuig betreedt. Kortom, vanuit het perspectief van bewustzijnsontwikkeling ligt hier nog een groot terrein braak.
Het Netwerk Bewust Leiderschap
Lezers van de nieuwsbrief zullen wellicht denken dat ‘de beste stuurlui aan wal staan’. Dat is niet onze intentie. Niet alleen in onze eigen leefomgeving, maar ook samen in het netwerk bouwen we hart 😉 aan het ontwikkelen van nieuwe maatschappelijke concepten.
De resultaten hiervan kun je zien op 14 oktober, bij de Prinsjesdag voor het netwerk. Centraal staan de ontwikkelingen, rondom ons project de Democratie nieuwe stijl. Voorafgaand daaraan is er op 28 september nog een open avond bij Uniovision gepland, waar we in een ontspannen sfeer met elkaar verder kunnen sleutelen aan het concept:
aanvang 19.30 tot 21.30 (entree via de zij-ingang).
Ondertussen bruist het van nieuwe ideeën om met het project verder te gaan in 2018.
We zoeken nog wat mensen voor de ministeries, dus als je belangstelling hebt stuur dan even een bericht.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!