Veel mensen zien het nut van bewuster met dingen omgaan. Toch realiseren weinigen zich, dat daarvoor meer nodig is dan erover nadenken.

Bewust met dingen omgaan vraagt om een bewuste afstemming. Dan wordt het gemakkelijker om je gedrag te veranderen.

Dat gaat niet vanzelf. Want het vraagt om inzicht in het menselijk systeem, om de stap van onbewust naar bewust handelen, te kunnen maken.

Investeren in de mensheid is de moeite waard

De wereld vraagt iets anders

De wereld van vandaag nodigt de mensheid op allerlei gebieden uit anders te handelen. Om daar te komen is het nodig dat de focus verschuift van kennis naar bewustzijn.

Dit is de toegevoegde waarde van onze activiteiten. Onze klanten weten dat en genieten van het persoonlijke ‘rendement’ van hun investering.

Vanuit het belang om op een grotere schaal deze stap te zetten ontwikkelen wij projecten, die bewustzijnsontwikkeling voor een breder publiek ontsluiten.

Om deze projecten te kunnen realiseren hebben wij ook investeerders nodig.

Investeerders die begrijpen dat investeren in bewustzijnsontwikkeling een verantwoorde manier is om te investeren in de mensheid.

Wat is er voor nodig?

Een belangrijk uitgangspunt is dat mensen hiertoe alleen vanuit vrijheid kunnen beslissen. In die zin beschermt het universum zichzelf, want zonder onvoorwaardelijke liefde kom je geen stap verder.

Vervolgens is het nodig dat er mensen zijn die anderen willen begeleiden. Want om van onbewust naar bewust handelen te komen, heb je een begeleider nodig. Deze kan je confronteren en de benodigde inzichten geven. Zodat je er zelf mee kunt gaan ervaren.

De faciliteiten en de begeleiders, hebben zich lange tijd bevonden in teruggetrokken ‘spirituele centra op bosrijke locaties’. Weer anderen kozen ervoor om bewustwording via religieuze paden neer te zetten.

Wij vinden dit niet passen bij de mens van 2019. Bewustzijnsontwikkeling verdient een volwassen plek midden in onze dagelijkse samenleving.

De programma’s hebben we en de begeleiders leiden we op. De vormgeving van onze activiteiten en onze visie zijn toe aan de volgende stap. Dat is de inhoud van onze investeringsprojecten, waarover je op deze site meer kunt lezen.

Hoe past dit bij het onderwijs?

Op dit moment is het onderwijs voornamelijk rationeel ingericht. Toch zien we een toenemende aandacht voor de gevoelskant van de mens. Maar ook die wordt  rationeel benaderd.

Dit laat zich verklaren doordat het onderwijs na de oorlog eerst andere stappen nodig had.  Desalniettemin is de huidige stand van het onderwijs een prachtig resultaat van de mentale mens.

De ontwikkeling waar wij het over hebben, betreft een volgende stap. Waarbij op dit moment de belangen van de ratio, die van ons gevoel in de weg lijken te zitten.

Maar zoals altijd in de geschiedenis, ontstaat er eerst een beweging in de massa, waarna het onderwijs wordt aangepast. Dus hoe fantastisch we het onderwijs ook vinden, het lijkt niet heel waarschijnlijk dat hier de volgende stap vandaan zal komen.

Onderstaande grafiek laat de verhouding zien tussen de mentale (verticale) en gevoelsmatige (horizontale) ontwikkeling van de mens  op dit moment.

Investeren in de mensheid

Onze lange termijn focus

Ons doel is niet om de wereld te veranderen. We zien simpelweg een beweging van de mensheid en een mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren.

Stap voor stap heeft deze creatie in de afgelopen jaren vorm gekregen. Daarbij heeft het, middels Bewust Leiderschap, zijn weg al naar veel strategische plaatsen gevonden.

Maar we zien de mensheid ontwikkelen en de mogelijkheden groeien. Bovendien hebben we de intentie om bewustzijnsontwikkeling nog breder te ontsluiten.

Om uiteindelijk uit te komen bij een Europees netwerk van centra. Waardoor meer mensen de gelegenheid krijgen om deze stap te zetten.

Ons belang daarbij is, dat het een fascinerende manier is om onze knowhow in dit leven toe te voegen aan het collectieve bewustzijn. Waarmee we bijdragen aan het manifesteren van verfijndere vormen van onvoorwaardelijke liefde, op deze mooie planeet.

Daarom is voor ons investeren in de mensheid het beste wat we in dit leven kunnen doen.

Doe je mee?