Lac Du Paradis

Een magische plek aan de voet van de Pyreneeën.

Één van onze prachtige bestemmingen, ligt diep in het Franse Katharenland, Een klein paradijs, genaamd Lac du Paradis.

Gelegen aan een rustiek meertje, en omzoomd door geurende dennen en loofbossen, vind je dit mysterieuze landhuis. Waar je op het houten terras aan het water, in alle privacy en rust, kunt genieten van de warme Franse zon.

Ons verblijf ligt tussen het dorpje Albières en Col de Paradis. Hier vind je prachtige kastelen, abdijen en het beroemde Rennes le Chateau op een steenworp afstand.

Het huis heeft acht sfeervolle kamers voor de deelnemers, met daarin een kleine loft.

Verder is het verblijf, inclusief vooral vegetarische maaltijden, volledig verzorgd. De kosten hiervan zijn bij de prijs inbegrepen. Kortom, op alle gebieden is dit een week om heerlijk te genieten.

Het verblijf Lac du Paradis is een kunstwerk op zich. Het is ontworpen en gebouwd door Fabrice en zijn vrouw Laurence, die ons altijd hartelijk en gastvrij ontvangen.

Centraal punt in het huis is de enorme huiskamer, wat een hoog houten boogplafond kent en op mystieke wijze is aangekleed.

De kamers zijn bijzonder fraai en passend in de sfeer van het geheel, ingericht. Met uitstekende bedden en voldoende ruimte, is het verblijf dan ook comfortabel.

Het geheel geeft je het gevoel een week lang te leven in een wereld van magie.

Bestemmingen

Het adres van Lac du Paradis is , 11330 ALBIÉRES, Aude, Frankrijk

Katharenland

In het Franse Occitanië

Tegen de Franse flanken van de Pyreneeën, ligt een prachtig oud gebied, met een heerlijke energie. Want dit is het oude Katharenland.

Vanaf onze jaartelling was deze regio een unieke plek in Europa, waar niet het Roomse christendom, de toon zette. Maar waar juist een eigen cultuur het maatschappijbeeld bepaalde.

Gebaseerd op een religie (gnostici), waarin het mannelijk en vrouwelijk van een gelijk belang waren. Het gebied bereikt een hoogtepunt tussen circa 1.000 en 1.200 na Christus.

En in die tijd worden de prachtige Katharen burchten gebouwd, en is het een bron van inspiratie voor velen.

Bestemmingen

Het dorpje Rennes le Chateau, speelt een bijzondere rol, in de vele verhalen uit dit gebied. Waarbij het unieke kerkje een steeds belangrijkere trekpleister vormt, voor de spirituele zoekers in Europa.

Boven op de berg ligt een klein oud dorpje. Waar begin vorige eeuw, de Franse pastoor Saunière, met onverklaarbaar geld, een prachtig klein kerkje en aangrenzend klooster bouwde.

Naar het schijnt met de beroemde ‘schat van Rennes le Chateau’. Natuurlijk nemen we je tijdens onze trainingen mee, in de bijzondere geschiedenis van deze plek.

Mysterieuze verhalen, natuur, en prachtige plekken

De streek zit vol met mysterieuze verhalen. Zo was er ten tijde van de Romeinen al een orakel plaats.

Ook zijn er veel verhalen dat Maria Magdalena, samen met haar kinderen en van Jezus, naar dit gebied is gevlucht.

Waarmee een hele reeks bijzondere genootschappen, bijvoorbeeld de tempeliers, zijn verbonden.

Met Rennes le Chateau, als misschien wel de meest bijzondere plek, van allemaal.

De natuur in het gebied is mooi. Want zo vlak tegen de bergen valt er voldoende regen, voor prachtige groene bossen. De zomers zijn er mooi.

Daarbovenuit pieken de, tot in juni besneeuwde, toppen van de Pyreneeën. Die op hun beurt weer voeding geven aan prachtige ravijnen en mooie rivieren.

Hiertussen liggen, voor wie ze weten te vinden, krachtige plekken, zoals het magische bos en de Maria grot.

In de hoogtij dagen van de Katharen, is er op de meest onwaarschijnlijke plekken, een netwerk van prachtige burchten gebouwd.

Daartussen vind je oude kloosters en karakteristieke middeleeuwse dorpjes.

Plekken die we bezoeken, om opdrachten uit onze trainingen te doen.

La Blache

Een fantastische nederzetting tegen de flank van de Franse Alpen.

Bestemmingen

In de Provence, aan de voet van de Franse Alpen ligt het heerlijke verblijf La Blache.

Met zicht op de bergen, omgeven door de paarse Lavendel in juli en een heerlijke stilte, is dit een plek voor jezelf.

La Blache is een prachtige afgelegen nederzetting, gelegen aan de rand van een hoogvlakte. In dit voormalige ‘mini dorpje’ is een reeks aan fraaie gites ingericht.

Gelegen aan een soort eigen mini boulevard, omgeven door een grote tuin en enorme lavendel velden.

Met niets dan stilte, prachtige zonsondergangen en kraakheldere sterren hemels. Kortom, een plek waar je niet meer weg wilt.

Het verblijf La Blache is al vele jaren de basis van de Nederlandse Frank, die zijn liefde voor deze plek weet te vertalen in kwaliteit en gastvrijheid.

De kamers zijn uitstekend verzorgd en passen in de sfeer van het geheel. Met lekkere bedden en voldoende ruimte, is het verblijf dan ook comfortabel.

Afhankelijk van de groepsgrootte, deel je hier een van de gites met een andere deelnemer, waarbij ieder een eigen slaapkamer heeft.

Het geheel geeft je het gevoel een week lang te leven in een wereld zonder hectiek.

Het adres van La Blache is: La Blache
04410 Saint-Jurs
Frankrijk

Haute Provence

In het Zuid-Oosten van Frankrijk

Aan de rand van de Franse Alpen, vlakbij de beroemde Gorge du Verdon, ligt een prachtige hoogvlakte.

Met niet veel meer dan enkele kleine pittoreske dorpjes tegen de bergwand en eindeloze Lavendel velden, vind je hier de stilte.

Een gebied met sterrenhemels, waar je gewoon de melkweg kunt zien, en er is een heerlijke warme wind.

Het is in dit deel van de Provence, waar we onze trainingen organiseren.

Bestemmingen

Het gebied bevindt zich op een plek waar verschillende rivieren, via prachtige ravijnen, uitkomen in een groot meer.

Omdat we aan de rand van de Alpen zitten, zijn de bergen van een fijne hoogte, zodat we er een korte uitstap naar toe kunnen maken.

De bergen zijn dicht begroeid met mooie bossen, waar nauwelijks mensen komen. Kortom, het biedt de gelegenheid om heerlijk te wandelen.

Aankomend via de weg, gaat het landschap vrijwel recht omhoog tegen de bergwand.

Het gebied is zeer geschikt voor het verbouwen van Lavendel.

Uitgestrekte velden, die bloeien van medio juni tot in het najaar, verspreiden de heerlijke geur.

Het geeft het gebied het hele jaar door een heerlijke rustige energie.

Gearannan

Aan de uiterste Noord-West punt van Europa, voor de Schotse kust

Direct aan de Atlantische oceaan ligt het unieke verblijf Gearannan. Een in oorspronkelijke staat herstelde, eeuwenoude nederzetting, die nu is omgebouwd tot een klein museum dorpje.

Daarbinnen staan een mooi groepsgebouw en een aantal gites, waar we verblijven. Met muren van dikke keien en solide rieten daken, ligt het veilig beschut tegen het soms instormende natuurgeweld.

De puurheid buiten vertaalt zich naar een knusse sfeer binnen. Een fantastische plek, waar na een dag van hard werken en buiten zijn, het heerlijk vertoeven is bij het vuur.

Met een kruidige thee of een authentieke Schotse whiskey, ben je hier helemaal ‘los van de wereld’.

Bestemmingen

Het verblijf bestaat uit een groot langgerekt huis. Door een kleine stenen poort, betreed je een grote hal/eetruimte en de open keuken.

Via de huiskamer kom je bij een grote slaapruimte, met stapelbedden aan beide uiteinden van het huis. Dat betekent dat we een dames en heren slaapzaal hebben. Misschien wat ouderwets, maar erg goed passend in de sfeer van de plek. Bovendien zijn de bedden prima.

Daarnaast heeft het huis heeft een eigen tuin, waar we onze grote Lady Gaia tent hebben staan.  En stap je naar buiten, dan kun je naar links en rechts over de hoge rotskust, prachtige wandelingen maken.

De kleine baai, waarin Gearannan ligt, heeft een prachtig strandje. Met ook een geweldige hoeveelheid door de zee geslepen keien. En heb je mazzel, dan zie je in de verte een walvis of zee adelaar.

Het adres van Gearannan is

Lewis & Harris, Outer Hebrides

Het eiland Lewis and Harris bevindt zich op de Hebriden, die een uur varen ten Noord-Westen van Schotland in de Atlantische oceaan liggen.

De natuur domineert het leven op deze plek. Want door haar ligging verandert het weer soms wel drie keer per dag.

Een plek waar de wind, oceaan, bergen, prachtige stranden en uitgestrekte lege vlakten, het zicht bepalen. Alsof je aan het einde van de wereld zit.

Verfrissend en verhelderend is de energie op deze plek. En dat is nog niet alles….

Bestemmingen

Al duizenden jaren staat aan de westkust van het eiland een enorme steencirkel. Het bijzondere aan deze plek is de ongereptheid hiervan. Behoudens een klein bezoekerscentrum, ben je vrij om de cirkel te betreden en te ervaren. Dat biedt ons de gelegenheid om tijdens onze reizen, de kracht ervan te integreren in het programma.

Een oude legende op het eiland gaat over de Lewis Chessman. Dit is een schaakspel dat lang geleden is gevonden in een geheime bergplaats op het strand. Inmiddels maakt het deel uit van het Schotse erfgoed. Geïnspireerd door dit bijzondere fenomeen, nemen we je mee in de diepere betekenis van het schaakspel.

Verder is het gebied een broed- en woonplaats van bijzondere diersoorten. Zo is er de Eagle spot, waar een familie zeearenden woont. Langs de hele kust leven dolfijnen, zeevogels, en papegaaiduikers. En als je geluk hebt, tref je een walvis. De binnenwateren worden onder andere bevolkt door otters. Kortom, er is allerlei natuurschoon te ervaren.

Florence,

Stad van Leonardo da Vinci
in het prachtige Toscaanse Italië

De wonderschone Toscaanse omgeving en de stad Florence, vormen de thuisbasis voor onze Italiaanse trainingen.

Glooiende heuvels en een warme zon, dragen ons door dit land vol met oude geschiedenis.

Italië, met het Vaticaan als centrum, van de Katholieke kerk. Maar ook het land van de Romeinen en Leonardo da Vinci.

De oude meester, die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn.

Met andere woorden, een gebied met een krachtige oude energie, dat het Trail of Awareness weer een geheel eigen klank geeft.

Florence:

Gesticht in 59 nc door Julius Ceasar, als plek voor afgezwaaide militairen, zit rust verweven in haar cultuur.
Rond 1400 begint hier de macht van de beroemde bankiers familie, de Medici.
Wat op haar beurt weer het startpunt is van de Renaissance. Een enorme opbloei van kunst en cultuur, die over Europa uitwaaiert.
Het zijn opvallende ontwikkelingen, op ons Trail of Awareness, die uitnodigen tot nader onderzoek.

Toscane:

Met 120 natuurreservaten, wordt Toscane gezien als een van de mooiste delen van Italië.
Met de zachte lucht van de Tyreense zee, en beschermd door de Appenijnen, is het klimaat hier heerlijk.
Het is de bakermat van beroemdheden als Dante, Pertrarca en Machiavelli.

Leonardo:

In zijn tijd is Leonardo da Vinci al een beroemd mens. Maar zijn nalatenschap heeft zijn beroemd zijn nog verder vergroot.
Met zijn kunstwerk de Mona Lisa als misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld. Maar ook Het Laatste Avondmaal en de Vitruvius mens, spelen een belangrijke rol in het ontvouwen van het menselijk bewustzijn.
Ontdek de betekenis van zijn informatie, voor deze tijd.

Madonna di Poggi

Een natuurlijke camping, met leuke houten huisjes of om je eigen tent op te zetten. Om de nomade in jezelf te eren

Omdat het soms ook heel fijn is, om een week lang onder de Toscaanse zon te verblijven.

Op de natuurcamping van Stefano is het fijn toeven. Gelegen op een plek met een verfijnde krachtige energie, kom je hier werkelijk tot rust.

Centrale plek tijdens het programma zijn onze grote ronde tenten. Met daaromheen, gelegen tegen de heuvel de houten puntdak en vierkante huisjes. Ook voor je tent zijn er mooie plekken tussen de bomen of op de heuvel met een wijds uitzicht.

De maaltijden nuttigen we in de buiten keuken, onder het gebladerte van de wijnstruiken. En voor de meditaties beschikt het programma over tal van fijne plekken.

Bestemmingen

Voor de warme dagen, kunnen we de zijkanten van onze tenten laten zakken, waardoor er een soort hangend dak ontstaat. Waardoor een fijne plek ontstaat om te werken aan je eigen creaties.

Vanaf de camping is het met de trein een eenvoudige reis, naar het hart van Florence. De bakermat van de renaissance, vol met haar prachtige kunstwerken.

Bestemmingen

Zwitserland

land van Wilhelm Tell

Het hart van Europa is niet voor niets het hart van Europa. Omringd door de imposante Zwitserse Alpen, voel je je hier beschermd tegen de krachten van buitenaf.

Tegelijkertijd zijn de natuurkrachten hier zo sterk voelbaar, dat het ook iets van jezelf vraagt daarin bewust aanwezig te kunnen zijn.

Met haar hoge bergen en zuivere natuur een uitstekende plek, om sterk in de stof te kunnen werken met hoge dimensies.

Voeg daar aan toe haar fijnzinnige technologie op het gebied van uurwerken en geld, dan weet je dat dit een uitstekende basis is voor een unieke Monumentals.

Wie zich in Zwitserland begeeft hoeft niet veel te reizen om de schoonheid te ervaren. Gewoon vanuit je deur de natuur in kunnen stappen, is de schoonheid van dit land. Daar maken we dan ook veel gebruik van.

Bestemmingen

Natuurlijk gaat ook onze grote Lady Gaia tent als workspace mee.

Bestemmingen