Realm van de Zieners

Toelichting

De realm van de Zieners is het domein van de mannen en vrouwen, met het vermogen tot het ‘zien van wat er echt nodig is’.

Waar gebeurtenissen, groot en klein in hun context staan en er een direct weten is, hoe te handelen.

Het derde oog en de modus van intuïtie zijn hier de leidende principes. Het is een rustige realm, waar weinig woorden nodig zijn, om elkaar te begrijpen.

Turbulentie kan de realm van de zieners binnen komen, wanneer er gehandeld wordt op manieren die niet aansluiten bij hoe de dingen in hun essentie zijn. De zieners kunnen erg onrustig worden, wanneer dat wat zij zien aan de binnenkant en dat wat zij zien aan de buitenkant, niet met elkaar overeenstemmen.

Waarbij de realm van de zieners een collectieve blinde vlek lijkt te hebben, voor gedrag aan de buitenkant dat op negatieve wijze afwijkt van het positieve dat zij aan de binnenkant waarnemen.

De leden van de realm kunnen met elkaar, ontwikkelingen in een heel hoog tempo, realiseren. Vanuit hun natuurlijke staat van zijn, is het aan elkaar toevoegen van inzichten, zonder last te hebben van ego’s, een krachtig en plezierig mechaniek.

Aan buitenstaanders kan hiermee gemakkelijk de indruk worden gegeven, dat ze er niet bij horen. Een vorm van arrogantie, die ze niet altijd even geliefd maakt.

In verschillende vormen zijn de zieners en zieneressen in staat, om waar te nemen in dimensies die met het gewone oog, niet waarneembaar zijn.

Alhoewel het in de fase van ontwikkeling lastig kan zijn, kan het ook hilarisch zijn wanneer mensen hun kracht eenmaal volledig hebben ontwikkeld. Het  vermogen tot relativeren of andere perspectieven, is dan op een plezierige manier aanwezig. Wat zich kan uiten in een hele snelle en directe vorm van humor.